Activiteiten

Plat dak

TUMBNAIL

Een plat dak is de dakvorm van de hedendaagse moderne architectuur. Niettemin wordt dit al jaren gebruikt als dakvorm voor een garage of appartementencomplex. Deze dakvorm heeft echter de nodige kritieke punten waaraan voldoende aandacht moet worden gegeven. Het waterdichtingsmembraam is de belangrijkste beschermlaag.

1

Bij een plat dak wordt het water afgevoerd via een tapgat dat is verbonden met de waterafvoer. Hierbij is het de bedoeling dat het waterdichtingsmembraan onder helling komt te liggen, Ofwel wordt dit voorzien door de ruwbouwaannemer door middel van een hellingshape, ofwel wordt dit door ons voorzien met hellingsspieën op maat gezaagd uit massieve balken.


Op de hellingsspieën komt een dakbeschot bestaande uit osb- of multiplex platen. Ook op de dakopstanden wordt een multiplexstrook voorzien.


Als eerste laag wordt een dampscherm voorzien over de volledige oppervlakte van het dak + dakopstanden. Het dampscherm zorgt ervoor dat geen vocht van de onderliggende structuur in de isolatie kan trekken. Dit is dus zeer belangrijk voor de duurzaamheid van de isolatie.


Bovenop het dampscherm komt dus de isolatie, op de isolatie komt de belangrijkste eindlaag, de uiteindelijke beschermlaag van de woning. Voor deze beschermlaag gebruiken wij 99% van de tijd het product Resitrix.


Resitrix is een éénlaagse EPDM, met een dikte van 2,5 mm de dikste op de markt. Het heeft een levensduur van minstens 50 jaar en is uitstekend UV- en Ozonbestendig, maar ook bestand tegen extreme weersomstandigheden. Doordat Resitrix 400% uitrekbaar is, is het uitstekend bestand tegen scheuren en perforaties. De kwaliteit, garantie en levensduur van uw dak wordt in grote mate bepaald door de overlapverbindingen. Dankzij de SBS bitumenlaag kan Resitrix gelast worden met hete lucht, waardoor twee banen perfect aan elkaar kunnen gesmolten worden. In het vlak wordt Resitrix partieel verlijmd. aan alle kritieke punten zoals de dakopstanden, dakdoorvoeren en dakvlakvensters wordt Resitrix volledig verlijmd.


Bij een groen dak wordt Resitrix ook in het vlak volledig verlijmd. Na het plaatsen van het waterdichtingsmembraan wordt een keuring uitgevoerd zodat de klant een certificaat ontvangt van correcte plaatsing.